10. den - Zlaté oko a kroužky

Dnes si s námi počasí pohrávalo jak kočka s myší – od rána nás předpovědi varovaly, že bude pršet, takže program jsme plánovali na celý den pod střechu, ale ranní vymetená obloha nás přiměla změnit plány a hned po snídani jsme vyrazili do lesa na soutěž „Zlaté oko“. Úkolem každého hráče bylo posbírat/najít dobře schované lístky s různými hodnotami, přičemž většinou platilo pravidlo, čím více práce dalo lístek najít, tím větší byla odměna. V prvním kole startovali pouze táborníci, a jelikož většina zlatých ok (nejhodnotnějších lístků) zůstala skryta, vyrazili do pole i vedoucí jednotlivých barev – tím dostala hra na obrátkách, protože průběžné pořadí jednotlivých barev se měnilo rychlostí blesku. Nakonec zvítězila žlutá, po ní zelená, červená, oranžová a modrá.

K obědu nás spláchl déšť, ale po poledňáku už se zase vyčasilo, a do programu jsme tak mohli zařadit první kroužky – děti měli na výběr mezi aerobikem, cyklistikou, výtvarkou, střelbou ze vzduchovky, míčovkama a modelářským kroužkem. Do výtvarky přijel bývalý oddílový vedoucí Ondra Semotán, který zkusil s některými táborníky trochu netradišní výtvarní techniky - abstraktní lineární obraz malovaný kaligrafickými pery, nebo fotokomiks. Dlouhý obraz, malovaný venku, byl nakonec zasažen deštěm a proto se výtvarníci rychle rozhodli pro změnu a obraz domalovali rukama - nohama a zachovali jen na fotografiích a videu.
Cyklisty stihl hned za humny vydatný liják, ale s hrdostí odmítli odvoz autem a zpět do tábora se dostavili kolmo. Podobný osud měla i část výtvarného kroužku, který se však s prvními kapkami stihl schovat pod střechu. Po večeři následovala činnost v oddílech a teď už táborníci spokojeně usínají ve svých chatkách s představou, co je zítra čeká.


Celé fotoalbum ZDE.  (Kliknutím na šipku v hlavičce si je můžete celé stáhnout.)